Hautajaisohjelma pohja ilmainen: Mistä löytää ja ladata?

Hautajaisohjelma on tärkeä osa hautajaisia, sillä se auttaa vieraita seuraamaan tilaisuuden kulkua ja kunnioittamaan vainajan muistoa. Hautajaisohjelman laatiminen voi olla haastavaa, mutta onneksi on olemassa ilmaisia pohjia, jotka helpottavat tätä prosessia. Tässä artikkelissa käymme läpi, mistä voit löytää ilmaisia hautajaisohjelman pohjia ja miten voit muokata niitä omiin tarpeisiisi sopiviksi.

Mistä löytää ilmaisia hautajaisohjelman pohjia?

Internetistä löytyy useita sivustoja, jotka tarjoavat ilmaisia hautajaisohjelman pohjia. Näitä pohjia voi ladata ja muokata omien tarpeiden mukaan. Tässä muutamia suosittuja vaihtoehtoja:

 • Canva – Canva tarjoaa laajan valikoiman ilmaisia ja maksullisia malleja, joita voi helposti muokata.
 • TemplateLab – Templatelab tarjoaa useita ilmaisia hautajaisohjelman pohjia, jotka voi ladata PDF- tai Word-muodossa.
 • Funeral Program Site – Tämä sivusto tarjoaa ilmaisia ja maksullisia malleja, jotka ovat erityisesti suunniteltu hautajaisohjelmia varten.

Hautajaisohjelman sisältö

Hautajaisohjelman sisältö voi vaihdella riippuen tilaisuuden luonteesta ja vainajan toiveista. Yleisesti ottaen hautajaisohjelma sisältää seuraavat osiot:

 1. Kansi: Vainajan nimi, syntymä- ja kuolinpäivä, sekä mahdollisesti valokuva.
 2. Johdanto: Lyhyt tervetulotoivotus ja kiitokset osallistujille.
 3. Tilaisuuden kulku: Yksityiskohtainen aikataulu, joka sisältää esimerkiksi musiikkiesitykset, puheet ja rukoukset.
 4. Muistosanat: Lyhyt elämäkerta ja muistosanat vainajasta.
 5. Kiitokset: Kiitokset kaikille, jotka ovat tukeneet perhettä surun aikana.
 6. Yhteystiedot: Perheen yhteystiedot ja mahdolliset tiedot muistotilaisuudesta.

Hautajaisohjelman muokkaaminen

Kun olet löytänyt sopivan pohjan, voit alkaa muokata sitä omien tarpeidesi mukaan. Tässä muutamia vinkkejä:

 • Valitse sopiva fontti ja värit: Käytä selkeää ja helposti luettavaa fonttia. Värien tulisi olla hillittyjä ja kunnioittavia.
 • Lisää henkilökohtaisia elementtejä: Voit lisätä valokuvia, runoja tai muita henkilökohtaisia elementtejä, jotka kunnioittavat vainajan muistoa.
 • Tarkista oikeinkirjoitus: Varmista, että kaikki tekstit ovat oikein kirjoitettuja ja että ohjelma on selkeä ja helposti seurattava.

Yhteenveto

Hautajaisohjelman laatiminen voi olla haastavaa, mutta ilmaiset pohjat voivat helpottaa prosessia merkittävästi. Muista valita pohja, joka sopii tilaisuuden luonteeseen ja muokkaa sitä omien tarpeidesi mukaan. Näin voit varmistaa, että hautajaisohjelma kunnioittaa vainajan muistoa ja auttaa vieraita seuraamaan tilaisuuden kulkua.

Lisätietoja ja ilmaisia pohjia löydät seuraavista linkeistä: